BLOG:
CE TREBUIE SĂ ÎL ÎNTREBAȚI PE MEDICUL DVS. ÎN LEGĂTURĂ CU BOLILE CARDIOVASCULARE?

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

Pentru a vă consulta cu medicul dumneavoastră, puteți îndruma conversația cu acest document.

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

DESCĂRCAȚI GHIDUL

Para consultar con tu médico, puedes guiar la conversación con el siguiente documento:

Chiar dacă este absolut necesară, consultarea medicului poate provoca angoase, cu atât mai mult atunci când există suspiciuni sau confirmări ale unor boli cardiovasculare (bradicardie și tahicardie, fibrilație atrială și insuficiență cardiacă), de aceea este important să vă pregătiți pentru vizita la medicul dvs.

De obicei, în cazul bolilor cardiovasculare, simptomele nu apar în stadiul incipient, astfel încât este posibil ca pacienții să nu știe că prezintă riscul unei afecțiuni de acest gen până nu se dovedește la un control de rutină că are colesterol ridicat sau tensiune arterială crescută; de aceea este important să faceți controale medicale periodice.

Mai jos puteți găsi o listă de informații care vă vor ajuta să fiți pregătit(ă) în timpul vizitei dvs. la medic și, de asemenea, să știți la ce să vă așteptați din partea medicului dvs.

 • Notați toate simptomele pe care le aveți, chiar și pe cele care nu par să aibă legătură cu boala arterială coronariană.
 • Notați informații medicale cheie legate de dvs., inclusiv alte afecțiuni cu care ați fost diagnosticat, toate medicamentele și suplimentele pe care le luați și un istoric al bolilor de inimă în familia dvs.
 • Dacă este posibil, rugați un membru al familiei sau un prieten să vă însoțească la programarea la medic. Un însoțitor vă poate ajuta să vă amintiți ce spune medicul.
 • Notați întrebările pe care să le adresați medicului.

Ce ar trebui să-l întreb pe medic la consult?

 • Prezint un risc crescut de atac de cord sau accident vascular?
 • Ce înseamnă valorile de colesterol pe care le am?
 • Ce înseamnă valorile de tensiune arterială pe care le am?
 • Ce altceva pot să fac pentru a reduce riscul de a avea un atac de cord sau un accident vascular?
 • Ce diagnostic mi s-a pus?
 • Care este riscul de a avea complicații pe termen lung din cauza acestei afecțiuni?
 • Ce tratament îmi recomandați?
 • În cazul îmi recomandați un tratament cu medicamente, care sunt posibilele efecte adverse?
 • Sunt un candidat eligibil pentru o intervenție chirurgicală? De ce sau de ce nu?
 • Ce schimbări de dietă și ale stilului de viață ar trebui să fac?
 • Dacă există, ce restricții se impun?
 • Cât de dese vor fi vizitele de monitorizare?
 • Mai am și aceste probleme de sănătate. Care este cea mai bună modalitate de a le ține pe toate sub control?

Dacă suferiți de boli cardiovasculare, puteți lua măsuri pentru controlul factorilor de risc și prevenirea complicațiilor; făcând câteva schimbări de stil de viață și în sensul îngrijirii medicale, veți putea ține boala sub control. Aflați informații despre bolile cardiovasculare aici.

Aritmia: este o tulburare de frecvență cardiacă (puls) sau de ritm cardiac. Inima poate să bată prea încet (bradicardie), prea repede (tahicardie) sau neregulat.

Fibrilația atrială: fibrilația atrială este ritmul cardiac accelerat cauzat de impulsurile electrice haotice și neregulate din camerele superioare ale inimii (atrii).

Insuficiența cardiacă: insuficiența cardiacă este o afecțiune în care mușchiul inimii este slăbit și nu mai poate să pompeze sângele în mod eficient.

De asemenea, vă punem la dispoziție câteva ghiduri care vă vor ajuta în discuția cu medicul dvs. despre anumite simptome sau alte motive de îngrijorare pe care le aveți.

Surse:

https://healthfinder.gov/espanol/temas/Category/enfermedades-y-problemas-de-salud/la-salud-del-corazon/preguntas-para-el-doctor-los-medicamentos-para-prevenir-el-ataque-al-corazon-o-el-derrame-cerebral

http://www.imss.gob.mx/preguntas-de-salud/preguntas-corazon

https://medlineplus.gov/spanish/ency/patientinstructions/000231.htm

https://www.mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/coronary-artery-disease/diagnosis-treatment/drc-20350619

https://www.clarin.com/salud/preguntas-frecuentes-cardiologo_0_ryd4mwuqvXg.html

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației