BLOG:
7 SEMNE NEAȘTEPTATE ALE INSUFICIENȚEI CARDIACE

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

Pentru a vă consulta cu medicul dumneavoastră, puteți îndruma conversația cu acest document.

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

DESCĂRCAȚI GHIDUL

Para consultar con tu médico, puedes guiar la conversación con el siguiente documento:

Insuficiența cardiacă este o afecțiune în care mușchiul inimii este slăbit și nu mai poate să pompeze sângele în mod eficient. Termenul de insuficiență cardiacă nu înseamnă că inima dvs. a încetat să mai pompeze sângele, dar mușchiul inimii nu poate pompa suficient sânge pentru a satisface nevoile corpului.

Insuficiența cardiacă este o boală progresivă, ceea ce înseamnă că se va agrava treptat. La început, este posibil să nu aveți simptome, dar, odată cu trecerea timpului, capacitatea de pompare a inimii dvs. va continua să fie tot mai redusă. În continuare vă prezentăm 7 simptome neașteptate pe care le experimentează anumite persoane cu insuficiență cardiacă:

1. PROBLEME CU SOMNUL

Jumătate dintre pacienții cu insuficiență cardiacă suferă de apnee în somn, o tulburare de somn care apare atunci când creierul nu transmite semnale către mușchii implicați în respirație în timpul somnului.

Acest lucru poate întrerupe procesul normal de respirație, astfel încât la creier nu ajunge cantitatea suficientă de oxigen, ceea ce face ca creierul să scoată rapid pacientul din somnul profund și îl determină să se trezească panicat. De obicei, această senzație dispare la câteva minute după ce pacientul se ridică.

2. DEPRESIE

Știați că depresia este de 2 – 3 ori mai frecventă la persoanele cu insuficiență cardiacă decât la persoanele sănătoase?

Acest lucru poate fi cauzat de anxietatea resimțită de pacienți în legătură cu starea lor de sănătate, de îngrijorarea legată de dependența de familie și prieteni sau de lupta de zi cu zi pe care o presupune traiul cu simptomele insuficienței cardiace.

Exercițiile fizice moderate pot fi de ajutor, întrucât există studii care au demonstrat cât de bune sunt pentru inimă, ajutându-i pe pacienți să se simtă mai optimiști.

3. NU VĂ ÎNCAPE ÎNCĂLȚĂMINTEA

Umflarea picioarelor și a gleznelor sunt simptome frecvente ale insuficienței cardiace. Acest lucru este cauzat de acumularea de lichide și de diminuarea eficienței funcției renale. În mod normal, umflarea gleznelor se diminuează dacă persoana se odihnește și se întinde.

Umflarea rapidă și inexplicabilă sau creșterea bruscă în greutate (1 – 2 kg în 24 de ore) trebuie comunicată medicului dvs.

4. STIVĂ DE PERNE

Când pacienții cu insuficiență cardiacă stau culcați, ei pot prezenta dificultăți de respirație din cauza prezenței fluidelor în plămâni.

Pentru a le veni în ajutor, uneori sunt sfătuiți să pună mai multe perne sub ei, astfel încât să poată dormi într-o poziție mai ridicată. Acest lucru ajută pacientul să respire mai ușor și să se simtă mai confortabil.

5. NIVEL SCĂZUT DE ENERGIE

Dificultățile respiratorii și un nivel scăzut de energie sunt două simptome comune ale insuficienței cardiace. De fapt, multor pacienți care suferă de această afecțiune li se taie respirația după doar câteva minute de activitate fizică.

Acest lucru se întâmplă pentru că mușchii și țesuturile primesc mai puțin oxigen și substanțe nutritive transportate de sânge.

Pentru mulți pacienți cu insuficiență cardiacă, exercițiile fizice moderate pot fi benefice, întrucât fortifică inima. Cu cât inima este într-o stare mai bună, cu atât va pompa mai mult sânge.

6. TUSE PERSISTENTĂ

Insuficiența cardiacă este adesea asociată cu o tuse persistentă sau respirația șuierătoare, care este un alt rezultat al acumulării de lichid în plămâni.

O tuse care se agravează este un indiciu că insuficiența cardiacă progresează și, prin urmare, pacientul trebuie să ia legătura cu medicul său.

7. SENZAȚIE DE FRIG

Pacienții cu insuficiență cardiacă pot prezenta o senzație de frig la nivelul brațelor, picioarelor, mâinilor și labelor picioarelor. Acest lucru se întâmplă pentru că organismul direcționează cea mai mare parte a sângelui cald disponibil către creier și alte organe vitale.

Circulația poate fi îmbunătățită îmbrăcând haine călduroase, făcând plimbări scurte sau prin masaje regulate.


Pentru mai multe informații despre cauzele, simptomele, factorii de risc și opțiunile de tratament, vizitați site-ul nostru privind insuficiența cardiacă aici..

Dacă experimentați oricare dintre aceste simptome, descărcați ghidul pentru pacienți pe care vi-l punem la dispoziție și stabiliți o întâlnire cu medicul dvs. pentru a discuta despre aceste simptome.

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației