BLOG:
CE TREBUIE SĂ ȘTIE TOȚI PACIENȚII CU BOLI CARDIACE DESPRE COVID-19

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

Pentru a vă consulta cu medicul dumneavoastră, puteți îndruma conversația cu acest document.

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

DESCĂRCAȚI GHIDUL

Para consultar con tu médico, puedes guiar la conversación con el siguiente documento:

Pe măsură ce ne adaptăm la schimbările produse de pandemia de COVID-19, știm că există grupuri de risc, cum ar fi persoanele cu probleme de sănătate, care trebuie să aibă mai multă grijă decât de obicei. În acest articol, veți găsi informațiile necesare pentru a evita o posibilă contagiere și nu uitați, nu lăsați garda jos!

Potrivit dr. Eduardo Sánchez, director medical principal de prevenire în cadrul Asociației Americane a Inimii, trebuie să fim în continuare atenți la recomandările făcute de Organizația Mondială a Sănătății; acestea reprezintă cea mai bună protecție pe care o avem împotriva virusului.

Dar de ce este atât de important să se evite contagierea cu COVID-19 în cazul pacienților cu probleme cardiace? Dr. Orly Vardeny, profesor colaborator de științe medicale în cadrul Sistemului Medical al Veteranilor din Minneapolis și în cadrul Universității din Minnesota, afirmă că “Principala țintă a virusului sunt plămânii. Cu toate acestea, virusul poate afecta și inima, în special când este vorba despre o inimă cu probleme, deoarece aceasta trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sânge oxigenat prin tot corpul. Acest lucru ar putea amplifica anumite simptome la persoanele cu insuficiență cardiacă, ale căror inimi prezintă deja dificultăți de funcționare.”

Astfel, dacă suferiți de o afecțiune cardiacă, mai jos puteți găsi câteva recomandări pe care ar trebui să le urmați:

Dacă suferiți de o afecțiune cardiacă și trebuie să mergeți la un spital/clinică pentru o procedură necesară sau dacă prezentați simptomele unei afecțiuni cardiace:

  • Comunitatea medicală este tot mai îngrijorată de faptul că pacienții cu boli cardiace, chiar și cei cu boli grave, evită spitalele pentru că se tem de contagierea cu virusul COVID-19.
  • Din păcate, în cazul bolilor de inimă, cum ar fi insuficiența cardiacă sau fibrilația atrială dacă se întârzie administrarea îngrijirilor necesare, consecințele negative asupra sănătății dvs. ar putea fi pe termen lung.
  • Nu lăsați frica să vă împiedice să beneficiați de îngrijirile de care aveți nevoie. Aveți încredere în inima dvs.
  • Discutați cu furnizorul dvs. de asistență medicală despre măsurile de siguranță din unitatea respectivă și despre măsurile de prevenție implementate pentru siguranța pacienților.
  • Aflați ce măsuri implementează spitalul/clinica pentru a vă oferi serviciile medicale necesare în condiții de siguranță.

Dacă sunteți un angajat esențial sau trebuie să plecați de acasă:

  • Nu uitați că toate suprafețele sunt o posibilă sursă de contagiere, dezinfectați-le.
  • Realizați procesul de dezinfecție în mod temeinic.
  • Curățați toate pachetele, ambalajele și, la final, aruncați pungile.
  • Verificați-vă temperatura înainte de a merge la serviciu, fiți atent(ă) dacă apar simptome și monitorizați în mod regulat condițiile de siguranță și igienă la locul de muncă.
  • Purtați mască de protecție.
  • Păstrați distanța față de alte persoane.

Dacă sunteți acasă:

* Faptul că sunteți acasă nu înseamnă că nu mai trebuie să luați anumite măsuri de precauție

  • Continuați să vă spălați frecvent pe mâini.
  • Curățați și dezinfectați suprafețele cu regularitate.
  • Dacă aveți o urgență, sunați la 112 sau la linia de asistență.
  • Păstrați legătura cu serviciul de asistență medicală.

Dacă locuiți singur(ă):

  • Faceți o listă cu persoane de contact care vă pot ajuta (rude, prieteni, vecini sau colegi), lăsați-o într-un loc vizibil, ușor de localizat.
  • Faceți un inventar al tuturor medicamentelor pe care le luați; asigurați-vă că aveți stoc suficient pentru o perioadă lungă de timp și, de asemenea, că aveți o farmacie care să vi le furnizeze.

Nu uitați să aveți în continuare o viață activă, să mâncați sănătos și să vă controlați greutatea. Luați legătura cu cei dragi, izolarea vă poate afecta sănătatea în mod negativ.

Potrivit medicului cardiolog din cadrul Clinicii Mayo, dr. Stephen Kopecky, se recomandă vaccinarea împotriva gripei, deoarece studiile arată că persoanele cu probleme cardiace care și-au făcut vaccinul antigripal prezintă un risc cu aproximativ 50% mai mic de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

În concluzie, este important să găsiți alternative pentru a nu renunța la controalele medicale la care trebuie să mergeți; una dintre aceste alternative este monitorizarea la distanță, care îi permite medicului dvs. să vă țină sub supraveghere de la distanță; astfel, mulți furnizori de asistență medicală oferă consultații prin telefon sau teleconferință pentru ca dvs. să nu trebuiască să vă deplasați la cabinetul medicului. Aceste opțiuni alternative vă permit să beneficiați de asistența medicală de care aveți nevoie, fără riscul de a vă expune la o posibilă contagiere.

Referințe:

https://www.heart.org/en/news/2020/03/18/lo-que-deben-saber-los-pacientes-cardiacos-acerca-del-coronavirus

https://newsnetwork.mayoclinic.org/discussion/advertencia-del-experto-si-padece-una-enfermedad-cardiaca-proteja-su-salud-durante-la-pandemia-de-la-covid-19/

https://www.heart.org/en/news/2020/03/19/precauciones-acerca-del-coronavirus-para-pacientes-y-personas-que-enfrentan-riesgos-mayores

https://compassionandchoices.org/resource/covid-19-uso-de-telesalud-para-reducir-sus-riesgos/

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației