BLOG:
8 LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE ȘTIE ORICINE ÎN LEGĂTURĂ CU SĂNĂTATEA INIMII.

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

Pentru a vă consulta cu medicul dumneavoastră, puteți îndruma conversația cu acest document.

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

DESCĂRCAȚI GHIDUL

Para consultar con tu médico, puedes guiar la conversación con el siguiente documento:

Bolile cardiovasculare nu fac discriminări de vârstă sau rasă; din contră, sunt chiar una dintre principalele cauze de deces în lume, atât la femei, cât și la bărbați, cauzând decesul a peste 17,6 milioane de persoane în 2016. Dacă doriți să aflați mai multe informații despre bolile cardiovasculare, faceți clic aici.

Ce trebuie să faceți pentru a avea grijă de inima dvs.?

Potrivit dr. Giardina, profesor de medicină la Colegiul Medicilor și Chirurgilor Vagelos din cadrul Universității Columbia: „există mituri legate de dieta zilnică și se fac multe confuzii cu privire la mâncare, activitatea fizică și inima dvs.” Acum, formula este mai ușoară și mai simplă decât pare; o dietă bogată în nutrienți și activitatea fizică vă vor menține inima sănătoasă.

Dr. Giardina ne-a împărtășit 8 sfaturi de nutriție pentru a avea grijă de inima noastră și a o păstra sănătoasă:

  1. Luați o farfurie și împărțiți-o în trei secțiuni; fiecare secțiune ar trebui să aibă o culoare diferită; încercați să înlocuiți alimentele albe precum cartoful, orezul și pastele cu alimente care au culori strălucitoare, de exemplu, ardei, vinete, sfeclă sau salate. Chiar și carbohidrații din grâu ar trebui să fie limitați; ar trebui să vă concentrați întotdeauna pe culoarea mâncării.
  1. Porțiile sunt importante. Mulți nu înțeleg care este cantitatea corectă pentru o porție; în cazul brânzeturilor, o porție este compusă din două cuburi; o jumătate de cană de legume este ideală pentru orice masă.
  1. Asociația americană a inimii recomandă consumul a opt sau mai multe porții de fructe și legume în fiecare zi; un adult mediu ar trebui să consume 4 ½ căni pe zi. Limitați aportul de carbohidrați, de exemplu, o porție de paste nu ar trebui depășească dimensiunea unui puc de hochei.
  1. Activitatea fizică este importantă și este mai ușor decât credeți; nu este nevoie să petreceți două sau trei ore în sala de fitness; 30 de minute pe zi pe banda de alergat vor fi suficiente.
  1. Importanța somnului: există dovezi conform cărora somnul inadecvat și ineficient este asociat cu factori de risc cardiovasculari negativi, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea arterială și diabetul de tip 2; toate cele de mai sus sunt cauze importante asociate bolilor de inimă.
  1. Nu mâncați doar pentru a mânca; fiți conștient(ă) de procesul de hrănire, reduceți viteza și factorii care vă pot distrage atenția atunci când mâncați. Nu doar mâncați, luați cina. Când faceți acest lucru, deveniți conștient de ceea ce îi oferiți corpului, luați-vă timpul necesar pentru a vă da seama când sunteți sătul(ă).
  1. Dacă locuiți singur(ă) sau lucrați mult, nu vă faceți griji; alocați-vă o oră din zi la sfârșit de săptămână și pregătiți ceea ce aveți nevoie pentru săptămâna următoare, în acest fel, nu veți mai fi tentat(ă) să consumați mâncare comandată, făcându-i rău corpului dvs.

Urmați acești 8 pași pentru a avea grijă de sănătatea inimii dvs.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre bolile cardiovasculare, faceți clic aici..

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației