BLOG:
8 SFATURI PENTRU A VĂ URMA RUTINA ZILNICĂ DE ACASĂ DACĂ SUFERIȚI DE INSUFICIENȚĂ CARDIACĂ

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

Pentru a vă consulta cu medicul dumneavoastră, puteți îndruma conversația cu acest document.

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

DESCĂRCAȚI GHIDUL

Para consultar con tu médico, puedes guiar la conversación con el siguiente documento:

În America Latină, una dintre principalele cauze de mortalitate sunt bolile cardiovasculare. Detectarea acestor boli la timp și administrarea unui tratament adecvat vă poate salva viața.

Primul lucru care trebuie clarificat este că insuficiența cardiacă este o afecțiune cardiacă care necesită asistență medicală, dar nu înseamnă că inima dvs. s-a oprit. Dacă doriți să aflați mai multe despre această afecțiune sau ați fost deja diagnosticat(ă) cu insuficiență cardiacă, faceți clic aici

Rețineți că pașii descriși în continuare fac parte dintr-un proces de schimbare a obiceiurilor pe care le avem, cu scopul de a ameliora această afecțiune:

 1. Cântăriți-vă în fiecare zi

Este important să aveți un control strict asupra greutății. Potrivit doctorului în cardiologie și profesor la Universitatea Missouri din Kansas City, Tracy Stevens, ar trebui să vă cântăriți în fiecare dimineață după ce ați mers la baie. Dacă luați în greutate peste 1 kilogram într-o zi sau peste 2 kilograme într-o săptămână, este cazul să vă alarmați; acest lucru înseamnă că rețineți lichide. Verificați-vă gleznele, picioarele și abdomenul; dacă observați că sunt umflate, acest lucru poate fi un semn de edem sau acumulare de lichide în țesuturi și aveți nevoie imediat de asistență din partea medicului dvs.

 1. Luați-vă tensiunea arterială

Medicul dvs. va dori să țină evidența tensiunii arteriale, pentru că, în funcție de valoarea acesteia, se poate detecta dacă tensiunea apare la inimă. Acest lucru poate face ca mușchiul să slăbească și să nu mai lucreze atât de eficient. O opțiune simplă este achiziționarea unui monitor arterial, astfel încât să puteți oferi detalii despre valorile măsurătorilor dvs. și să îl informați pe medicul dvs. despre monitorizarea tensiunii.

 1. Limitați aportul de lichide

Consumând prea multe lichide, această afecțiunea medicală se poate agrava. Dr. Stevens subliniază că, deși mulți oameni cred că au nevoie de mai multe lichide pentru a-și curăța corpul, acest lucru nu se aplică în cazul celor care suferă de insuficiență cardiacă, deoarece rinichii au o capacitate mai mică de a elimina sodiul și apa. „Cei mai mulți vor trebui să își limiteze consumul de băuturi, cum ar fi cafeaua, ceaiul, sucurile, alimentele cu conținut ridicat de apă, cum ar fi supa, pepenele roșu, înghețata și jeleul”, adaugă dr. Stevens; acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunțați la lichide, pur și simplu nu depășiți cantitățile și lichidele sugerate de medicul dvs.

 1. Reduceți consumul de sare

Reducerea cantității de sodiu în dieta zilnică este esențială pentru ameliorarea semnificativă a stării de sănătate. Este important să reduceți aportul de sare și puteți începe cu pași simpli pentru a-l reduce din produsele consumate la masă. Dacă cumpărați alimente conservate sau congelate, alegeți-le pe cele marcate cu „Conținut scăzut de sare” sau „Fără sare adăugată”. Se recomandă să evitați slănina, mâncărurile prăjite, alimentele de tip fast food și untul sărat.

 1. Urmați instrucțiunile medicului dvs. cuvânt cu cuvânt

Medicamentele pe care vi le prescrie medicul dvs. sunt administrate în special pentru simptomele care vă afectează starea de sănătate. Este esențial să fiți foarte disciplinat în ceea ce privește administrarea medicamentelor, setați memento-uri, puneți notițe pe frigider sau folosiți organizatoare de pastile.

 1. Îmbrăcați-vă adecvat

Nu purtați ciorapi cu bandă fixată în partea superioară, acest lucru nu va permite sângelui să ajungă de la picioare la inimă și poate crește riscul de formare a unui cheag într-un vas de sânge din picior. De asemenea, este important să vă verificați temperatura corpului, deoarece vă va ajuta să țineți sub control insuficiența cardiacă; studiile arată că scăderea temperaturii corpului poate prezice această afecțiune.

 1. Puneți preț pe calitatea somnului

În general, o calitate optimă a somnului este ideală pentru menținerea unei stări de sănătate foarte bune. Când suferiți de insuficiență cardiacă, odihna devine esențială și aproape obligatorie pentru a rămâne stabil. Potrivit cercetărilor publicate în New England Journal of Medicine, pacienții cu insuficiență cardiacă sunt mai predispuși să experimenteze tulburări de somn; de aceea, se recomandă o rutină strictă.

Mai jos vă prezentăm câțiva pași pentru a vă controla obiceiurile legate de somn:

 • Mergeți la culcare și treziți-vă la aceeași oră în fiecare zi, chiar și la sfârșit de săptămână.
 • Păstrați camera întunecată și răcoroasă.
 • Busca almohadas especialmente diseñadas para aliviar los síntomas de la apnea del sueño.
 1. Încercați să folosiți perne special concepute pentru ameliorarea simptomelor apneei în somn.

Sistemele de monitorizare la domiciliu vă pot oferi siguranță și vă pot monitoriza progresul. Nu uitați că există diverse dispozitive care vă vor ajuta în afecțiunea de care suferiți. Majoritatea acestor dispozitive vă monitorizează tensiunea arterială, frecvența cardiacă, greutatea, retenția de lichide și temperatura corpului; unele dispun de caracteristici care creează o alertă justificată pentru un control.

În cele din urmă, este important să fiți conștient de faptul că puteți depăși această afecțiune medicală dacă o gestionați corect acasă, pe lângă urmarea cu rigurozitate a îngrijirilor medicale pe care vi le recomandă medicul dvs. Acești pași simpli de prevenire vă vor ajuta să aveți o viață mai ușoară și mai liniștită, chiar și suferind de insuficiență cardiacă.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre diferitele boli cardiovasculare, faceți clic aici..

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației