BLOG:
10 FAPTE AMUZANTE DESPRE CEL MAI IMPORTANT MUȘCHI AL DVS.: INIMA

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

Pentru a vă consulta cu medicul dumneavoastră, puteți îndruma conversația cu acest document.

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

DESCĂRCAȚI GHIDUL

Para consultar con tu médico, puedes guiar la conversación con el siguiente documento:

Inima dvs. este un organ care trebuie luat în serios.

 1. Inima unui adult bate de aproximativ 100.000 de ori pe zi: o bătaie pe secundă, de la 60 la 100 de bătăi pe minut. Inima dvs. lucrează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pentru a vă menține în viață.
 1. Ritmul cardiac se modifică în funcție de vârsta și condiția fizică pe care o aveți. În general, pe măsură ce copiii devin adulți, iar adulții își îmbunătățesc starea fizică, bătăile inimii încetinesc.
  • Nou-născuți: 0 – 11 luni: de la 70 până la 160 de bătăi pe minut.
  • 1 – 4 ani: de la 80 până la 120 de bătăi pe minut.
  • 5 – 9 ani: de la 75 până la 110 bătăi pe minut.
  • Copii cu vârsta de 10 ani și peste și adulți care nu fac sport: de la 60 până la 100 de bătăi pe minut.
  • Adulți sportivi: de la 40 până la 60 de bătăi pe minut.

 

 1. Bolile de inimă vă pot provoca un accident vascular cerebral.
  Dacă aveți dureri în piept, congestie sau simțiți că inima bate cu o frecvență prea rapidă sau neregulată (aritmie), vă recomandăm să vă adresați medicului dvs. Este posibil să aveți fibrilație atrială, o boală care vă modifică frecvența cardiacă normală și crește riscul de a avea un accident vascular cerebral (AVC) sau un șoc cardiac. Dacă doriți să aflați mai multe informații despre această boală, faceți clic aici.

 

 1. ¿Vrei să știți cât de mare este inima dvs.? Strângeți pumnul.
  De obicei, o inimă sănătoasă este de mărimea pumnului unei persoane, iar o inimă bolnavă crește în dimensiune.

 

 1. Ritmul cardiac încetinește când dormiți.
  Nu este neobișnuit ca ritmul cardiac să scadă sub 60 de bătăi pe minut. Unii oameni au doar 40 de bătăi pe minut când dorm. Acest lucru se întâmplă pentru că metabolismul încetinește și se activează sistemul nervos parasimpatic, care are grijă de funcțiile autonome ale corpului, relaxându-vă inima.

 

 1. Simptomele unui atac de cord la femei sunt diferite față de cele ale bărbaților.
  În timp ce bărbații au simptome cum ar fi dureri în piept severe (angină pectorală), transpirații și greață, femeile prezintă dificultăți de respirație, amețeli, senzație de amețeală, dureri în partea inferioară a pieptului sau în abdomenul superior și presiune în partea de sus a spatelui

 

 1. Nivelul dvs. de activitate influențează riscul de boli cardiace.
  La persoanele cu o condiție fizică precară riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace crește de două ori față de persoanele active. Este recomandabil să faceți cel puțin 150 de minute de mișcare cu intensitate moderată sau 75 de minute de activitate fizică intensă sau o combinație între cele două în fiecare săptămână. Aflați mai multe informații despre factorii de risc ai bolilor de inimă.

 

 1. Există multe modalități de a reduce riscul de a dezvolta boli de inimă: renunțarea la fumat, menținerea colesterolului sub control, alimentație mai sănătoasă, controlul tensiunii arteriale, pierderea în greutate și reducerea consumului de zahăr sunt toate acțiuni care au efecte pozitive.

 

 1. A sta așezat fără a face mișcare pe perioade lungi crește riscul de a face boli de inimă. Când suntem mai activi, chiar și cu mișcări reduse, cum ar fi să ne ridicăm sau să ne mișcăm dintr-o parte în alta, mușchii noștri activează gene care creează proteine care ne ajută să procesăm zahărul și colesterolul din sânge. Prin urmare, dacă trebuie să stăm așezați mult timp, este indicat să ne ridicăm măcar câteva minute, cel puțin din oră în oră.

 

 1. Inima dvs. este un dispozitiv de pompat foarte complex. Cada minuto, bombea cinco cuartos de galón a Pompează cinci litri de sânge pe minut, prin intermediul unui sistem de vase de sânge către toate părțile corpului. Acest lucru înseamnă aproximativ 7570 de litri în fiecare zi.

Dacă doriți să aflați mai multe despre inima dvs. și cum puteți să o protejați mai bine, vizitați-ne site-ul web despre Fibrilația atrială.


Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației