GESTIONAREA BOLII

Gestionarea bolii

Aflați care sunt opțiunile de tratament pentru Fibrilația atrială (FA)


Adresați-vă medicului dvs. pentru a lua cele mai bune decizii


Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

1. Detectare


În timpul unei investigații de tip ECG, electrozii (senzorii) care pot detecta activitatea electrică a inimii sunt amplasați pe piept și uneori pe membre. Prin ECG se măsoară timpul și durata fazelor electrice ale fiecărei bătăi a inimii

Evaluarea medicală este una dintre principalele modalități de a identifica dacă sunteți expus riscului de aritmii maligne, adică cele care provin din ventricule, care sunt camerele responsabile cu pomparea sângelui de la inimă spre întregul organism.

Monitorizarea continuă a inimii este utilă pentru a surprinde bătăile neregulate ale inimii care apar rar – în unele cazuri, este posibil să nu aveți niciun simptom.
Monitorul Holter: acest dispozitiv ECG portabil poate fi utilizat pe o perioadă de până la șapte zile pentru a înregistra activitatea electrică a inimii în timp ce vă desfășurați activitățile de zi cu zi. Având înregistrări ale ECG-ului dvs., medicul dvs. va putea să analizeze frecvența cardiacă și orice anomalii care ar putea să apară.

Monitorul cardiac inserabil (MCI) – MCI este un dispozitiv care se implantează sub piele în zona pieptului. Dispozitivul MCI detectează ritmurile cardiace anormale pe o perioadă de până la trei ani.

• Pe baza aprecierii medicului dvs. curant, vi se poate solicita să faceți o ecocardiogramă pentru a evalua dimensiunea inimii și pentru a verifica funcționarea acesteia.

• O altă investigație de diagnostic este angiografia coronariană, care urmărește modul în care curge sângele prin arterele inimii dvs. La fel ca ecocardiograma și dacă se consideră necesar, acest lucru va fi solicitat de către medicul dvs.

• Se poate efectua și o investigație specială denumită Studiu electrofiziologic (EPS), pentru a observa cu atenție funcționarea sistemului electric al inimii și pentru a confirma prezența sau absența anomaliilor

Luându-vă pulsul, puteți afla cât de repede vă bate inima. Dacă detectați un puls neregulat sau lent, consultați un medic.

Întoarceți una din mâini cu fața în sus. Așezați ușor degetul arătător și degetul mijlociu al mâinii opuse pe zona interioară a încheieturii mâinii, sub baza degetului mare; poziția este corectă dacă vă simțiți bătăile inimii. Numărați bătăile inimii timp de 1 minut sau timp de 30 de secunde și înmulțiți numărul cu doi.

Pulsul poate fi găsit și la gât, folosind întotdeauna aceleași degete și efectuând un proces similar cu cel descris anterior.

El diagnóstico de la Fibrilación Auricular se fundamenta en el electrocardiograma. En este procedimiento, se observa la actividad eléctrica del corazón. Si el paciente está en Fibrilación Auricular en ese preciso momento, se puede detectar un ritmo irregular que es característico.

Es un electrocardiograma portátil que llevas contigo mientras te monitorea la actividad eléctrica de tu corazón por 24 horas y graba la actividad si el episodio ocurre en ese tiempo.
El 68% de los episodios son detectados por este medio.

En algunos casos, la F.A. es difícil de detectar. Por eso, a veces es necesario realizar una pequeña cirugía para implantar un sistema de monitoreo que permite medir momento exacto en el que se presenta la condición.

Usted puede determinar la rapidez con que late su corazón tomándose el pulso. Si el pulso es irregular o lento, hable con su medico.

Voltee una mano, con la palma hacia arriba. Coloque el dedo índice y medio de su otra mano suavemente a una pulgada de la base del pulgar. Cuando la posición es correcta, debe sentir el latido de su corazón. Cuente la cantidad de latidos en 15 segundos.

El pulso también se puede encontrar en el cuello con dos dedos de manera similar.

2. Ameliorare


Există dispozitive cardiace implantabile care pot încetini progresia fibrilației atriale, prin tehnologia reactivă anti-tahicardie care ajută la reglarea ritmului bătăilor inimii.

Administrează terapii pentru tratarea ritmurilor cardiace neregulate, întrerupte sau lente

Monitorizează în permanență inima și administrează în mod automat terapii pentru a corecta ritmurile cardiace prea rapide.

Aceste dispozitive administrează terapii pentru a corecta bătăile inimii necoordonate (sau nesincronizate) și ineficiente și pentru a oferi tratament pentru ritmurile cardiace neregulate, rapide sau lente.

3. Răspuns


Un dispozitiv pentru terapia de resincronizare cardiacă (TRC) este implantat sub piele și administrează terapii pentru a corecta bătăile inimii necoordonate (sau nesincronizate) și ineficiente și pentru a trata ritmuri cardiace rapide și neregulate.

Acesta îndeplinește 3 funcții:

Administrează terapii pentru tratarea ritmurilor cardiace neregulate, întrerupte sau lente

Monitorizează în permanență inima și administrează în mod automat terapii pentru a corecta ritmurile cardiace prea rapide.

Acest dispozitiv administrează terapii pentru a corecta bătăile inimii necoordonate (sau nesincronizate) și ineficiente și oferă tratament pentru ritmurile cardiace rapide, neregulate și lente.

Procedura de implantare nu necesită o intervenție chirurgicală pe cord deschis, iar majoritatea oamenilor se întorc acasă în mai puțin de 24 de ore.

4. Tratare


Menținerea unor obiceiuri sănătoase poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă și la îmbunătățirea calității vieții.

 • Mențineți o dietă sănătoasă: Consumați fructe și legume, alimente cu conținut înalt de fibre, pește și grăsimi nesaturate, cum ar fi uleiul de măsline. Reduceți consumul de alcool și de băuturi care conțin cafeină.
 • Faceți mișcare cu regularitate: încercați să desfășurați o activitate fizică în fiecare zi timp de cel puțin o jumătate de oră.
 • Evitați obiceiurile nesănătoase, cum ar fi fumatul.
 • Verificați-vă în mod regulat tensiunea arterială: Dacă aveți tensiune arterială crescută, urmați indicațiile medicului dvs. și luați toate medicamentele prescrise conform instrucțiunilor.
 • Verificați-vă colesterolul: Verificați periodic nivelul colesterolului. Consumați mai puține alimente cu conținut ridicat de colesterol și, dacă este necesar, luați medicamente care scad nivelul colesterolului, în conformitate cu indicațiile primite de la medicul dvs.
 • Gestionați nivelul de stres: Reduceți stresul pe cât de mult posibil. Practicați tehnici sănătoase pentru gestionarea stresului, cum ar fi relaxarea musculară, respirația profundă și exercițiile fizice.
 • Tratați apneea în somn și tulburările glandei tiroide: dacă aveți apnee în somn sau tulburări ale glandei tiroide, este important să mergeți la medic pentru a le trata corespunzător.

Păstrați o comunicare strânsă cu medicul dvs. pentru a vă monitoriza starea și a verifica dacă medicațiile administrate funcționează corect sau dacă aveți simptome noi sau efecte secundare.

 • Medicamente antiaritmice
  • După cardioversia electrică (consultați Procedurile medicale din fila de mai jos), medicul dvs. vă poate prescrie medicamente antiaritmice pentru a ajuta la prevenirea episoadelor viitoare de fibrilație atrială.
 • Medicații pentru controlul frecvenței cardiace
  • Medicamentele vă vor ajută să redobândiți un ritm cardiac normal.
 • Medicamente anticoagulante
  • Medicamentele anticoagulante scad capacitatea sângelui de a se coagula, evitând formarea unui trombus și contribuind la prevenirea accidentului vascular cerebral.
  • Accidentul vascular cerebral poate fi foarte periculos: poate provoca leziuni permanente la nivelul creierului sau chiar decesul.
 • Există două tipuri:
  • Crioablația: zona afectată este înghețată, creând un țesut cicatrizat.
  • Ablația prin radiofrecvență: utilizează căldura pentru a distruge zona cu probleme.
 • Cardioversie
  • Se efectuează fie cu medicamente, fie prin administrarea unui șoc electric la inimă, sub sedare, pentru a readuce un ritm cardiac anormal la normal.
 • Ablație cu cateter
  • În cadrul acestei proceduri, se creează linii de țesut cicatricial pentru a bloca circuitele electrice anormale care cauzează fibrilația atrială (FA).
  • Ablația cu cateter este o procedură minim invazivă care poate fi utilizată înainte de administrarea de medicamente sau când nu se reușește controlarea ritmului cardiac prin tratament medicamentos.
  • Ablația cu cateter vă poate spori calitatea vieții, eliminând sau reducând simptomele neplăcute ale FA, cum ar fi respirația îngreunată, oboseala sau slăbiciunea.
  • Este o procedură considerată a fi un tratament sigur și eficient pentru Fibrilația atrială paroxistică (FAP).

Discutați cu medicul dvs. despre opțiunile de tratament.

Păstrați o comunicare strânsă cu medicul dvs. pentru a vă monitoriza starea și a verifica dacă tratamentele funcționează corect sau dacă aveți simptome noi sau efecte secundare.

Solicitați ajutor în caz de urgență. Adresați-vă imediat medicului dvs. dacă ritmul cardiac este mai rapid decât de obicei, dacă simțiți că leșinați, dacă aveți dureri în piept sau palpitații sau dacă observați dificultăți de respirație.

Comparte esta información:

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației