GESTIONAREA BOLII BRADICARDIE

Gestionarea bolii

Aflați care sunt opțiunile de tratament pentru bradicardie:


Adresați-vă medicului dvs. pentru a lua cele mai bune decizii


Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

1. Detectare


În timpul unei investigații de tip ECG, electrozii (senzorii) care pot detecta activitatea electrică a inimii sunt amplasați pe piept și uneori pe membre. Prin ECG se măsoară timpul și durata fazelor electrice ale fiecărei bătăi a inimii.

Evaluarea medicală este una dintre principalele modalități de a identifica dacă sunteți expus riscului de aritmii maligne, adică cele care provin din ventricule, care sunt camerele responsabile cu pomparea sângelui de la inimă spre întregul organism.

Monitorizarea continuă a inimii este utilă pentru a surprinde bătăile neregulate ale inimii care apar rar – în unele cazuri, este posibil să nu aveți niciun simptom. Monitorul Holter: acest dispozitiv ECG portabil poate fi utilizat pe o perioadă de până la șapte zile pentru a înregistra activitatea electrică a inimii în timp ce vă desfășurați activitățile de zi cu zi.

Având înregistrări ale ECG-ului dvs., medicul dvs. va putea să analizeze frecvența cardiacă și orice anomalii care ar putea să apară. Monitorul cardiac inserabil (MCI) – MCI este un dispozitiv care se implantează sub piele în zona pieptului. Dispozitivul MCI detectează ritmurile cardiace anormale pe o perioadă de până la trei ani.

• Pe baza aprecierii medicului dvs. curant, vi se poate solicita să faceți o ecocardiogramă pentru a evalua dimensiunea inimii și pentru a verifica funcționarea acesteia.

• O altă investigație de diagnostic este angiografia coronariană, care urmărește modul în care curge sângele prin arterele inimii dvs. La fel ca ecocardiograma și dacă se consideră necesar, acest lucru va fi solicitat de către medicul dvs.

• Se poate efectua și o investigație specială denumită Studiu electrofiziologic (EPS), pentru a observa cu atenție funcționarea sistemului electric al inimii și pentru a confirma prezența sau absența anomaliilor.

Luându-vă pulsul, puteți afla cât de repede vă bate inima. Dacă detectați un puls neregulat sau lent, consultați un medic.

Întoarceți una din mâini cu fața în sus. Așezați ușor degetul arătător și degetul mijlociu al mâinii opuse pe zona interioară a încheieturii mâinii, sub baza degetului mare; poziția este corectă dacă vă simțiți bătăile inimii. Numărați bătăile inimii timp de 1 minut sau timp de 30 de secunde și înmulțiți numărul cu doi.

Pulsul poate fi găsit și la gât, folosind întotdeauna aceleași degete și efectuând un proces similar cu cel descris anterior.

2. Ameliorare


Dacă aveți bradicardie, este posibil să fiți eligibil pentru implantarea unui dispozitiv cardiac implantabil numit stimulator cardiac.

Stimulatoarele cardiace sunt dispozitive de mici dimensiuni implantate sub piele și ajută la restabilirea ritmului cardiac normal atunci când inima bate prea încet.

Stimulatorul cardiac monitorizează în permanență ritmul cardiac și trimite un mic impuls electric nedetectabil către inimă pentru a corecta un ritm lent atunci când îl detectează.

Tehnologiile actuale îi permit medicului dvs. să vă controleze și să vă ajusteze stimulatorul cardiac în funcție de afecțiunea dvs. specifică.

Dacă nu este tratată, bradicardia severă poate provoca probleme grave; acestea pot fi leșin și leziuni ulterioare, precum și convulsii sau chiar decesul.

3. Tratare


Menținerea unor obiceiuri sănătoase poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă și la îmbunătățirea calității vieții.

  • Mențineți o dietă sănătoasă: Consumați fructe și legume, alimente cu conținut înalt de fibre, pește și grăsimi nesaturate, cum ar fi uleiul de măsline. Reduceți consumul de alcool și de băuturi care conțin cafeină.
  • Faceți mișcare cu regularitate: încercați să desfășurați o activitate fizică în fiecare zi timp de cel puțin o jumătate de oră.
  • Evitați obiceiurile nesănătoase, cum ar fi fumatul.
  • Verificați-vă în mod regulat tensiunea arterială: Dacă aveți tensiune arterială crescută, urmați indicațiile medicului dvs. și luați toate medicamentele prescrise conform instrucțiunilor.
  • Verificați-vă colesterolul: Verificați periodic nivelul colesterolului. Consumați mai puține alimente cu conținut ridicat de colesterol și, dacă este necesar, luați medicamente care scad nivelul colesterolului, în conformitate cu indicațiile primite de la medicul dvs.
  • Gestionați nivelul de stres: Reduceți stresul pe cât de mult posibil. Practicați tehnici sănătoase pentru gestionarea stresului, cum ar fi relaxarea musculară, respirația profundă și exercițiile fizice.
  • Tratați apneea în somn și tulburările glandei tiroide: dacă aveți apnee în somn sau tulburări ale glandei tiroide, este important să mergeți la medic pentru a le trata corespunzător.

Anumite probleme de sănătate, cum ar fi hipotiroidismul sau dezechilibrul electrolitic sau uneori anumite medicamente pe care le luați, pot provoca încetinirea ritmului cardiac. Dacă aveți bradicardie din cauza acestor probleme, discutați cu medicul dvs. pentru a putea trata afecțiunea medicală sau pentru a vă ajusta sau modifica medicația.

Păstrați o comunicare strânsă cu medicul dvs. pentru a vă monitoriza starea și a verifica dacă tratamentele funcționează corect sau dacă aveți simptome noi sau efecte secundare.

Solicitați ajutor în caz de urgență. Adresați-vă imediat medicului dvs. dacă ritmul cardiac este mai lent decât de obicei, dacă simțiți că leșinați sau dacă observați dificultăți de respirație.

Comparte esta información:

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației

Când discutați cu medicul dvs., vă recomandăm să utilizați acest document care vă va servi drept ghid în cadrul conversației